Princesha E Bukur Gjermane E Varrosur Për Së Gjalli Nga Psikopatët Bolshevikë

". . . siç tregoi zhvarrosja nga forcat e Bardha, ajo ishte kujdesur për të varrosurit pranë saj deri në momentin e vdekjes së saj."

Originally appeared at: Global Orthodox

Më 26 shtator, në të dalë të Moskës, do të mbahet një procesion lutjesh në kujtim të Dukeshës së Madhe, Shën Elisabetës.

Ajo lindi si princeshë gjermane në Hesse-Darmstadt, rritur në oborrin e Mbretëreshës Viktoria në Britani, u bë një grua me bukuri të veçantë, u martua me Dukën e Madh Sergei të Rusisë, dhe kaloi pesëmbëdhjetë vite në Moskë, vetëm për të parë bashkëshortin e saj të dashur të shqyer nga një bombë terroristësh.

Ajo nuk u rimartua kurrë. Gjeti një manastir në Moskë dhe u bë murgeshë atje, ndërkohë që urrehej nga gjithë ata që nuk e njihnin – sepse ishte gjermane, sepse ishte e bukur, sepse ishte e pastër, sepse ishte e përulur – dhe prapë ajo duhej më me zjarr nga ata që e njihnin dhe e quanin Engjëlli i bardhë, sepse ajo vishte një petk të me ngjyrë të ndritshme, dhe kujdesej për të varfrit dhe të sëmurët.

Një ditë vere në 1918, atë e varrosën të gjallë në një minierë të braktisur nga bolshevikët të cilët ishin trashëgimtarët e vrasësve të bashkëshortit të saj, dhe siç tregoi zhvarrosja nga forcat e Bardha, ajo ishte kujdesur për të varrosurit pranë saj deri në momentin e vdekjes së saj. Në ditët që pasuan në Ekaterinburg, vetëm njëqind milje larg, Familja Ruse Mbretërore e saj u vra, duke përfshirë edhe motrën e saj — Shën Aleksandra Perandoresha.

Ky procesion shënon përvjetorin e 130-të të Shën Elisabetës, një Luterane e devotshme, që u konvertua në Orthodhoksinë e Shenjtë. Do të shoqërohet me fushatën e rezervimeve të fondeve, Lulja e Bardhë, për përfitimin e familjeve me fëmijë me aftësi të kufizuara ose të sëmurë.