Episkopi orthodhoks grek arrestohet për mbajtjen e kishës së hapur për adhurim

Kur shteti e tejkalon me ushtrimin e autoritetit, duke ndërhyrë në adhurimin e lirë dhe publik, ne e dimë se ka ardhur koha e përndjekjes

Originally appeared at: Union of Orthodox Journalists

Mitropoliti Serafimi i Kiathiras akuzohet për faktin që gjatë shërbesës dyert e tempullit ishin të hapura për të gjithë besimtarët dhe kambanat ranë para shërbesës.

Më 21 mars 2020, bëhet e njohur që kryebashkiaku i qytetit Greek të Kiathiras, Stratos Harhalakis, urdhëroi arrestimin e mitropolitit Serafim (Stergiulisi) të Kiathiras dhe Antikiatheras për kryerjen e Liturgjisë Hyjnore, raporton publikimin e Lifo.gr .

Sipas publikimit, mitropoliti Serafimi i Kiathiras u arrestua pas kryerjes së adhurimit në Katedralen e Lartësimit të Kryqit të Shenjtë, në kundërshtim me vendimin e autoriteteve që i ndaluan të gjitha shërbesat fetare në gjithë vendin për shkak të koronavirusit.

Për më tepër, siç theksuar publikim, dyert e tempullit ishin të hapura për të gjithë vizitorët dhe kambanat ranë përpara shërbesës.

Vendimi për të arrestuar mitropolitin "sepse trazoi opinionin publik dhe provokoi zemërimin e kryebashkiakut”. Ai u shpreh se "asnjë njeri nuk mund të dalë mbi ligjin".

Mitropoliti i tha policisë se nuk e kishte marrë ende qarkoren e derguar nga kryepiskopi Jeronimi. Në fund, hierarki u lirua me urdhër të kryetitullarit por u hap një dosje kundër tij.

Më herët, UOJ shkruan se për shkak të koronavirusit, autoritetet greke ndaluan të gjitha shërbesat, por Sinodi i Kishës Greke vendosi që shërbesat e të dielës do të vazhdonin por në formë të reduktuar.