‘Pasaporta COVID-19 ’: Lobing i Linjes Ajrore Globale po punon për një aplikacion telefoni për Udhëtime Ndërkombëtare

MORE:Lajmet
Originally appeared at: RT

Një grup lobingu që përfaqëson linjat ajrore nëpër botë ka thënë se po krijon një aplikacion telefoni për të ndihmuar pasagjerët të tregojnë se nuk janë të infektuar nga Covidi, ndërsa vaksinat e koronavirusit priten të bëhen të detyrueshme për udhëtime ndërkombëtare.

Transporti Ajror Internacional (The International Air Transport Association) (IATA) shpalli se po zhvillonin një aplikacion për Leje Kalimi që do të shfaqte rezultatet e testit së bashku me provën e vaksinimit. Aplikacioni do të lidhet gjithashtu  me një kopje elektronike të pasaportës së mbajtësit, si dhe të përmbajë rregulla dhe detaje të përshtatshme në lidhje me vendin e hyrjes.  

©  REUTERS/Lucy Nicholson


Linja ajrore qendrore Angleze IAG SA do të marrë pjesë në një program testi duke përdorur aplikacionin në fund të vitit, me certifikatën dixhitale që pritet të futet në paisjet Apple dhe Android në muajt e parë të vitit 2021.   

Zëvendës presidenti i madh i IATA-ës, Ngarkesat dhe Siguria e Pasagjerëve të Aeroportit Nick Careen shfaqi shpresë se aplikacioni me shumë mundësi do të fusë gradualisht vetë – izolim të detyruar për udhëtarët.  

“Prioriteti ynë kryesor është që njerëzit të udhëtojnë të sigurt. Kjo do të thotë tu japim qeverive siguri se testimet e Covid- 19 mund të funksionojë në vend të kërkesave të karantinimit, ” tha Careen. 

Lajmet për projektin e IATA-s përputhen me shpalljen e Alan Joy-sit dhe Qanta Linjat Ajrore, se kjo linjë do ta kthente provën e vaksinimit të Covid-19  të detyruar për gjithë udhëtarët nga e gjithë bota. Ai tha se e diskutoi  idenë me linja ajrore të tjera dhe se kjo politikë kishte gjasa të bëhej e detyrueshme kudo në botë. Qanta ka shprehur interes në pranimin dhe marrjen e aplikacionit të telefonit që po punohet nga IATA.  

MORE:Lajmet