Kur teoritë konspirative dalin të vërteta: Sunday Times nën shënjestër për etiketimin e pasaportave të vaksinave për kovidin si “certifikata lirie”

MORE:Lajmet
Originally appeared at: RT

The Sunday Times po përballet me një përplasje të mediave sociale për imponimin e pasaportave të vaksinimit si “certifikata lirie”, ndërsa shumë vënë re se ideja konsiderohej një teori e çmendur konspiracioni vetëm disa muaj më parë.  

Një shkrim i botuar në gazetën britanike të dielën parashtron çështjen e “pasaportave të imunitetit”, që do t’u lejojnë marrësve të vaksinave që të përjashtohen nga kufizimet e karantinës.

Nje grua vaksinohet brenda Katedrales Lichfield ne Birmingham, te Mbreterise se Bashkuar. © REUTERS/Carl Recine

Shkrimi i titulluar “Pasaportat e kovidit: një certifikatë lirie që të mundësojë udhëtimin”, argumenton se disa vende do të fillojë futjen e dokumenteve në ndonjë formë dhe do t’u bëhet presion autoriteteve britanike për të ngritur padi.

“Nëse do të zgjidhen apo jo çështjet morale, politike dhe mjekësore të favorizimit të të vaksinuarve, kërkesa e vaksinimit për të nxjerrë dokumentet e nevojshme për të udhëtuar këtë verë do të jetë me shumë gjasa e pakundërshtueshme” argumenton shkrimi.

Shkrimi provokoi zemërimin e shumë vetave, që shkruanin në Tuiter se kjo ishte një përmbushje e një teorie konspirative.

Beyond Orwellian: The Sunday Times promoting Covid passports as ‘freedom certificates’. https://t.co/EYjymOfmKn

— Neil Clark (@NeilClark66)

January 17, 2021

“‘Certifikata e lirisë’ është një oksimoron. Vetëm para disa muajsh kjo ishte një “teori konspirative”, shkruan shkrimtarja dhe fotoreporterja Laura Dodsworth. Gazetari Neil Clark e cilësoi shkrimin “përtej Orvelianit”.

Thats me ran out of all my conspiracy theories. pic.twitter.com/0myqCFYL2x

— The Wanderer (@JustWeeMary)

January 17, 2021

True freedom, like true love, is unconditional. If you need a pass to be free, you are the exact opposite of free.

— Simon Mee (@midgard_misfit)

January 17, 2021

Ministri i qeverisë angleze për vaksinat u shpreh ditët e fundit se qeveria nuk ka plane  për të futur pasaportat e vaksinave.

Por, shumë veta shprehën dyshime se do t’u përmbahen këtij qëndrimi, ashtu si i ndryshuan planet më parë për shumë masa të lidhura me kovidin si maskat dhe karantinën.

No plans to mandate masks, no plans for a second lockdown, no plans to cancel Christmas... legislate to make it unlawful otherwise we all know it’s coming and believe this govt less and less with every statement uttered.

— Hhh (@cfctctcyc)

January 12, 2021

MORE:Lajmet