Dhembshuria: Manastiret e krishtera orthodhokse po marrin pacientët e prekur nga koronavirusi ents

“me përhapjen e infeksionit të koronavirusit, në të cilat institucionet mjekësore nuk do të jenë në gjendje që të hospitalizojnë tërë të infektuarve, manastiret  . . .  duhet të jenë gati për të marrë sa më shumë pacientë që të munden”

Originally appeared at: Orthodox Christianity

Më herët këtë javë, Shkëlqesia e tij, mitropoliti Inufri i Kievit dhe i gjithë Ukrainës, primati i Kishës Orthodhokse Ukrainase, i bëri thirrje çdo dioqeze UOC për të marrë pjesë aktivisht në mesat e marra për t’iu kundërpërgjigjur përhapjes së koronavirusit, duke siguruar asistencë materiale ndaj institucioneve shëndetësore në sferat e tyre respektive.

Tani ai po u bën thirrje të gjitha manastireve të Kishës për të marrë pjesë edhe ato. Në një qarkore të dërguar ndaj të gjithë hierarkëve dje, më 25 mars, Shkëlqesia e tij bekoi të gjitha manastiret e për të përgatitur premisat për pranimin e pacientëve të koronavirusit, raporton Departamenti i Informacionit dhe Edukimit në Kishën e Ukrainës .

“Me rastin e një përkeqësimi kritik të situatës me përhapjen e infeksionit të koronavirusit, në të cilin institucionet shëndetësore nuk do të jenë në gjendje që të hospitalizojnë të gjithë të infektuarit, manastiret e Kishës Orthodhokse Ukrainase duhet të jenë të gatshëm që të pranojnë sa më shumë pacientë që të mundin” thuhet në deklaratë. Po ashtu, me bekimin e Mit.Onufrit, edhe peticionet për personelin mjekësor do t’i shtohen Litanisë së Lutjeve të zjarrta në Liturgjinë Hyjnore të kishave e manastireve të UOC-së gjatë karantinës.

MORE:Lajmet