“Censurim skandaloz!" – ish-presidenti rus fshikullon Amazonin, Facebook-un, Tuiterin dhe American Big Tech

Dmitri Medvedev ka shërbyer si presidenti rus nga 2008 në 2012 dhe si kryeministër nga 2012 në 2020. Ai ka qenë zëvendës kryetar i Këshillit të Sigurisë së Federatës Ruse që nga janari 2020.

MORE:Lajmet

Ngrihet pyetja: kush janë ata gjyqtarë supremë që vendosën që sipas dëshirës së tyre dhe duke ndjekur rregullat e tyre, të udhëhequr nga referencat e tyre politike, mund t’i privojnë presidentit të vendit mundësinë për të komunikuar me një audiencë prej miliona njerëzve?

I mire apo i keq, Trampi është amerikan, dhe një shtetar që gëzon besimin e gjysmës së bashkëpatriotëve të tij. Prandaj rezultoi që disa korporatave teknologjike të lokalizuara në Kaliforni u lindi dëshira për pushtet dhe menduan që të manovronin me lajmet dhe faktet sipas leverdisë së preferencave të tyre politike. Ky është një censurim skandaloz!

Duke imponuar kushtet e tyre, ata u përpoqën që të merrnin rolin e institucioneve shtetërore duke shkelur mbi mandatet e tyre, duke imponuar agresivisht pikëpamjet e tyre mbi një numër të madh njerëzish, duke mos u lënë asnjë zgjedhje tjetër, ndërsa 75 milion votues të Trampit dhe qindra miliona të të abonuarve të faqes së tij u përjashtuan nga e drejta e “zgjedhjes” së tyre.

Këto u etiketuan thjesht si të pasigurtë. A nuk është në fakt një spektër i totalitarianizmi kibernetik që po e pushton shoqërinë, duke i hequr asaj dhe gjithë botës mundësinë për ta parë realitetin ashtu siç është?


Ky shkrim eshte nje fragment nga America 2.0, nga Dmitri Medvedev.

MORE:Lajmet