Ambasada amerikane në Moskë valëvit sfidueshëm flamurin e ylberit të paradës së “krenarisë” së LGBT-së

Në këtë mënyrë Amerika tregon mosrespekt për dhjetëra miliona të krishterë që jetojnë në Rusi . . .

MORE:Lajmet
Originally appeared at: RT

Ambasada amerikane po valëvit flamurin e ylberit të krenarisë bashkë me yjet e shiritat e famshëm si shfaqje përkrahjeje për komunitetin sodomit.

Lëvizja erdhi si rezultat i kryesimit të sondazhit për të votuar mbi amendamentin e propozuar kushtetues, duke përfshirë përkufizimin e martesës si bashkim midis një burri e gruaje.

Në faqen saj të Instagramit, Ambasada Amerikane u shpreh: "Të drejtat e LGBTI janë të drejta njerëzore. Të drejtat njerëzore janë universale”. Ambasada Amerikane vijon duke thënë: "Muaji i Krenarisë synon të theksojë që çdo njeri meriton të jetojë një jetë pa urrejtje, paragjykime dhe përndjekje”.

Në SHBA, Muaji i Krenarisë Sodomite është në qershor, në përvjetorin e Trazirave të Stoneuollit të 1969, kur pjesëtarët e komunitetit homoseksual luftuan me policinë vendore që rregullisht i sulmonte baret sodomite të qytetit. Flamuri  u përdor për herë të parë gjatë një parade krenarie në Shën Françisko në 25 qershor 1978.

Duke filluar nga e enjtja, rusët do të votojnë për një paketë amendamentesh konstitucionale, duke përfshirë një që do ta ruante martesën midis një burri e një gruaje. Në mars, Gjykata Kushtetuese e vendit e miratoi propozimin.

2013, Rusia miratoi një ligj që e cilësonte shkelje shpërndarjen e materialeve që promovonin propagandë homoseksuale ndaj minoreneve.

Duke iu drejtuar reporterëve, zëdhënësi i presidentit, Dimitri Peskov shpjegon se “ata nuk mund ta shikojnë ambasadën amerikane nga Kremini”, por tha se "çdo shfaqje propagande ndaj pakicave seksuale  jo-tradicionale dhe kështu me radhë nuk lejohet me ligj në vendin tonë”. 

MORE:Lajmet
  • Shqip
  • العربية
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Bahasa Indonesia
  • Italiano
  • Português
  • Русский
  • Español