Shumica e rusëve i gjykojnë si të papërshtatshme shakatë për Kishën

Më shumë se tre të katërtat e rusëve kanë gjithashtu një qëndrim negativ ndaj humorit të errët, ndaj vdekjes, sëmundjeve dhe temave të tjera të errëta.

Originally appeared at: Orthodox Christianity

Një shumicë dërrmuese e rusëve e gjykojnë të papërshtatshme që të bëjnë shaka rreth Kishës, sipas një anketimi të ri të Qendrës së Përgjithshme Ruse për Studimin e Opinionit Publik.

Ndërsa 85% e rusëve besojnë me kënaqësi se kanë një ndjenjë humori dhe u pëlqejnë shakatë dhe komeditë, ata besojnë gjithashtu se ka disa tema ndaj të cilave nuk duhet të jenë subjekt të shakasë, raporton Qendra, në bazë të anketimit.

Në veçanti, 80% of e të anketuarve besojnë se është e papërshtatshme të bësh shaka për Kishën.

Rusët po ashtu e shohin si të papërshtatshme të bëjnë shaka për shëndetin e njerëzve, veçoritë kombëtare dhe traditat e popujve të tjerë dhe historinë e Rusisë.

Më shumë se ¾ të rusëve kanë po ashtu një qëndrim negativ ndaj humorit të errët, vdekjes, dhunës, sëmundjeve dhe temave të tjera të errëta.

Anketimi përfshiu 1,600 rusë të moshës 18 vjeç e lart. Kufiri i gabimit është pak a shumë 2.5%.

Ka dhe ligje në Rusi kundër akteve publike që fyejnë ndjeshmërinë fetare dhe tallen me institucionet fetare. Ka pasur së fundmi disa raste të personave të arrestuar ose të ndëshkuar me gjobë për vendosjen e fotografive të pahijshme që janë shkrepur në sfondin e kishave orthodhokse ruse.

  • Shqip
  • العربية
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Bahasa Indonesia
  • Italiano
  • Português
  • Русский
  • Español